Način pripreme
Očistite spanać i skuvajte ga. Za to vreme umutite jaja sa vanilom i šećerom u vazdušasti krem.
Gotov spanać pasirajte i dodajte u smesu od jaja zajedno sa jednom čašom ulja. Postepeno dodajte i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
U okruglu tepsiju koju ste prethodno podmazali uljem ili maslacem i posutu brašnom sipajte smesu za koru. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni otprilike sat vremena.
Drvenim štapićem proveravajte da li je kora gotova, štapić mora da izađe suv. Ostavite da se hlade i isecite na posebne kore /mojih je izašlo 2/.
Počnite sa pravljenjem krema. Očistite jagode i pasirajte ih sa 5 supenih kašika šećera u prahu.
Umutite maskarpone, krem sir i kiselu pavlaku mikserom i dodajte pasirane jagode.
Dodajte prethodno nabubreli želatin u krem i kratko mutite.
Počnite sa sa stavljanjem torte. U odgovarajući tanjir stavite prsten ili koristite kalup za tortu sa odlepćujućim dnom.
Stavite koru, a odozgo zalijte kremom i tako dok ne potrošite kore. Odozgo završite kremom.
Ukrasite tortu prema svojoj mašti. Ostavite da se stegne u frižideru na 1 dan i jednu noć.
Neka vam je slatko!