Način pripreme
Jaja sa šećerom se mute mikserom dok smesa ne pobeli (7 minuta).
Prethodno prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo se postepeno dodaju, meša se špatulom pažljivo odozdo ka gore da ne bi spadali.
Sipa se u pravougaonu tepsiju rerne obloženu papirom za pečenje. Peče se na 160°C dok ne bude gotovo.
Kada se ispeče, još topla kora se uvija u rolat zajedno sa papirom.
Rolat se premazuje umućenom slatkom pavlakom u koju smo dodali šećer u prahu i kondenzovano mleko.
U posudu se odvoji otprilike polovina smese i dodaju se 2 pune supene kašike slatka od jagoda.
Kora se razvija i obilno se premazuje pripremljenom smesom, nakon čega se ponovo uvija u rolat.
Odvojenom pavlakom se premazuje ukusni slatki rolat odozgo i sa strane.
Krem sa maslacem, koji smo napravili od maslaca i kondenzovanog mleka (maslac se muti na maksimalnoj jačini mikserom dok ne pobeli otrpilike 5 minuta, postepeno se dodaje kondenzovano mleko i mešanje se nastavlja još 10 minuta - dok se ne dobije vazdušast krem), boji se gel bojama i špricaju se cvetići.
Crne šećerne kuglice se koriste za centar cvetića mog lepog patišpanj rolata.