Način pripreme
U 200 ml svežeg mleka dodajemo kašiki šećera, tri kašike brašna i kvasac. Ostavljamo da naraste.
Za to vreme prosejemo brašno. U dubokoj posudi mutimo jaja sa šećerom. Dodajemo preostalo sveže mleko, koru od 1 limuna, vanilu i narasli kvasac. Promešamo dobro i počinjemo da dodajemo brašno.
Zamesimo testo i ostavaljamo ga dok ne udvostruči svoj obim - oko 1 sat.
Delimo testo na četiri lopte. Svku loptu razvijamo i sečemo na 8 jednakih trouglova. U široki kraj stavljamo po parčence ratluka i uvijamo.
Gotove kiflice ostavljamo 30 minuta da odstoje i mažemo ih umućenim žumancem u koje dodajemo malo svežeg mleka.
Posipamo uskršnje kiflice šećerom i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni, dok ne postanu zlataste.
Vazdušaste uskršnje kiflice su gotove.