Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Uskršnje kiflice iz knjige recepata

Uskršnje kiflice iz knjige recepata

Uskršnje kiflice iz knjige recepata
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
10
"Da li pamtite ukus nekadašnjih uskršnjih kiflica - evo kako da ih napravite kod kuće po isprobanom receptu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 20 g (živ)
  • so - prstohvat
  • masnoća - 90 g, maslac/ulje
  • šećer - 90 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 150 ml
  • esencija limuna - nekoliko kapi
  • marmelada - za nadev
  • za mazanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte brašno na radnu površinu. Napravite udubljenje i stavite sve sastojke za testo, uključujući i kvasac. Zamesite meko testo.

Prebacite u posudu, uvijte pamučnom krpom i ostavite na toplom oko sat da naraste. Treba da udvostruči svoj obim.

Gotovo testo podelite na 10 jednakih delova. Svako parče razvijte u ovalni oblik. Stavite u jedan kraj marmeladu i uvijte u rolat.

Oformite kiflice. Stavite ih u pleh od rerne, koji ste prethodno postavili papirom za pečenje. Ostavite da drugi put narastu

Namažite gotove kiflice smesom od žumanaca, mleka i ulja. Pospite sa malo šećera i pecite na 170-180 stepeni dok ne budu gotove. Izvadite i ostavite da se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: