Način pripreme
Očistite zelje od debele žile u sredini lista i isecite ga. Isecite jednu vezicu mladog luka.
Zagrejte ulje i izdinstajte luk u njemu. Nakon minut dodajte zelje.
Čim i ono omekša dodajte pirinač, prethodno opran. Dodajte so i biber po ukusu i sipajte tri šolje vode.
Kuvajte jelo oko 15 minuta, dok pirinač ne bude gotovo, mešajuću povremeno. Ako je neophodno dodajte još malo vode.
Čim se pirinač skuva rasporedite ga u 4 tanjira.
Nakon toga pripremite preliv.
Isecite na sitno struk mladog belog luka i pomešajte ga sa kiselim mlekom. Dodajte takođe i prstohvat soli.
Rasporedite sos od belog luka u tanjire.
Zagrejte 4 kašike ulja i dodajte malo aleve paprike. Prelijte po kašiku preko kiselog mleka i zelja sa pirinčem i prelivom i spremno je za serviranje.
Zelje sa pirinčem i prelivom je mnogo ukusno.