Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Ukusna bundevara sa prezlama i orasima

Ukusna bundevara sa prezlama i orasima

PolinaGPolinaG
Početnik
823
Ukusna bundevara sa prezlama i orasima
Fotografije: PolinaG
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Ko je rekao da se samo u vreme Božića jede bundevara - možete u svako doba da uživate u njoj"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje (500 g)
  • bundeva - oko 1 kg
  • prezle - 3 - 4 kašike
  • šećer - 3/4 šolje
  • cimet - 1 kesica (10 g)
  • orasi - 1 šolja
  • vanilin šećer - 8 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu očistimo i narendamo na krupno rende.

U udobnoj velukoj posudi pomešamo prezle, šećer (ako bundeva nije dovoljno slatka, dodajemo šećer po ukusu), cimet, vanilin šećer i prethodno iseckane orahe.

Svaku koru mažemo masnoćom (dve kore za jedno uvijanje) i preko nje poprskamo (ne stavljamo u red) dobro promešanu smesu od bundeve.

Uvijamo u rolat i stavljamo u namazanu posudu za pečenje. Kada su sve kore gotove u posudi mažemo ih odozgo sa još malo masnoće.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni, bez ventilatora na 210 stepeni oko 25-30 minuta.

Čekamo da se ohladi, isečemo i serviramo parčiće bundevare posute šećerom u prahu.

Ukusna bundevara sa prezlama i orasima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: