Način pripreme
U šerpu sam isekla luk na sitno i beli luk, dodala sam polovinu ulja i zapržila dok ne omekša.
Dodala sam oljušten i na kocke isečen paradajz, začinila i ostavila da vri dok se ne zgusne.
Tikvice, patlidžan i tvrd paradajz sam isekla na tanke kolutove.
Patlidžan sam stavila u posudu, posolila i sipala vodu da odstoji 20 minuta nakon toga sam ocedila.
Pečurke sam očistila i oprala. U posudu za pečenje prečnika 26 cm sipala sam sos i preko njega poređala sve povrće, prelila preostalnu masnoću odozgo, posula solju i dodala još majčina dušice.
Pokrila sam ratatuj aluminijumskom folijom i pekla na 180 stepeni 20 minuta, nakon čega sam sklonila foliju i zapekla dok nije bilo gotovo.
Ratatuj sa pečurkama je lagano jelo od povrća nadahnuto francuskom kuhinjom.