Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ratatuj»Ratatuj sa pečurkama

Ratatuj sa pečurkama

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Ratatuj sa pečurkama
Fotografije: Doni Niki
1 / 5
13/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ratatuj sa pečurkama, koji ćemo probati već danas"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 vezica, mladi
  • beli luk - 2 struka, mladi
  • paradajz - 5 malih, mekanih
  • paradajz - 2 komada, tvrdi
  • tikvice - 2 komada
  • patlidžan - 2 komada
  • pečurke - 500 g
  • ulje - 100 ml ili maslinovo ulje
  • paprika - 3 komada, pečena, crveba
  • beli luk - 3 čena, na sitno
  • so
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • peršun - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sam isekla luk na sitno i beli luk, dodala sam polovinu ulja i zapržila dok ne omekša.

Dodala sam oljušten i na kocke isečen paradajz, začinila i ostavila da vri dok se ne zgusne.

Tikvice, patlidžan i tvrd paradajz sam isekla na tanke kolutove.

Patlidžan sam stavila u posudu, posolila i sipala vodu da odstoji 20 minuta nakon toga sam ocedila.

Pečurke sam očistila i oprala. U posudu za pečenje prečnika 26 cm sipala sam sos i preko njega poređala sve povrće, prelila preostalnu masnoću odozgo, posula solju i dodala još majčina dušice.

Pokrila sam ratatuj aluminijumskom folijom i pekla na 180 stepeni 20 minuta, nakon čega sam sklonila foliju i zapekla dok nije bilo gotovo.

Ratatuj sa pečurkama je lagano jelo od povrća nadahnuto francuskom kuhinjom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: