Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Ratatuj sa tikvicama

Ratatuj sa tikvicama

Violeta GanchevaVioleta Gancheva
Početnik
5215
Ratatuj sa tikvicama
Fotografije: Violeta Gancheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Svi vole ovaj francuski delikates, ali sada u ukusnijoj i lepšoj varijanti sa tikvicama"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 komada
  • krompir - 3 komada
  • tikvice - 1 komad
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • so - 3 prstohvata
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje - 4 supene kašike
  • bosiljak
  • paprike - 1/2 crvene
  • luk - 1/2 glavice, straiji crni luk
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz, kromir i tikvica treba da budu manje-više istog prečnika, da bi se lepše poređali. Pravimo sos za dno pleha.

Izrendamo nekoliko paradajza, sitno iseckamo luk i papriku. Dodajemo paradajz pire.

Izdinstamo sve, dodajemo začine i sos i ostavljamo sa strane da odstoji. Ako je previše gust, dodajemo malo vode, zbog krompira.

Rasporedimo sos po dnu pleha i počinjemo da ređamo krugove paradajza, krompira i tikvica.

Nije važno koje povrće je prvo, važno je da se vodi računa o peđanju.

Pečemo na 180 stepeni sa folijom, nakon 30 minuta, skidamo foliju i pečemo dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: