Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Ratatuj sa prelivom

Ratatuj sa prelivom

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Ratatuj sa prelivom
Fotografije: Genoveva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Trebalo je da priznamo da nam se sa prelivom više sviđa ovaj ratatuj"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 komada
  • tikvice - 2 komada
  • krompir - 3 komada
  • crveni luk - 1 glavica
  • pavlaka za kuvanje - 300 ml
  • čajna kobasica - 100 g
  • kačkavalj - 150 g
  • biber
  • vegeta
  • maslac - 50 g
  • origano
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite očišćeno i oprano povrće na krugove - luk, karfiol, paradajz i tikvice.

Čajnu isecite na isti način.

Začinite pripremljeno povrće solju, biberom i vegetom.

Pripremite okrugao pleh. U njega počnite da ređajte tikvicu, paradajz, krompir, luk i na kraju čajnu. Ređajte tako dok ne potrošite sastojke.

Odozo rasporedite kriške maslaca i stavite pleh u ugrejanu rernu. Ratatuj pecite 30 minuta.

Nakon toga izvadite i prelijte pavlakom, vratite u rernu i pecite dok ne bude gotovo.

Na kraju pospite zapečeno jelo origanom i kačkavaljem.

Ratatuj sa prelivom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: