Način pripreme
Isecite mladi luk i beli luk, kao i listove kiseljaka, a šargarepu narendajte na krupno rende.
Isecite takođe pileće meso na zalogaje. Koristila sam batake bez kostiju i kože, ali možete da ih zamenite fileom.
Zagrejte ulje i zapržite meso nekoliko minuta, mešajući.
Dodajte luk, beli luk i narendanu šargarepu i izdinstajte.
Dodajte kiseljak, so, biber i po želji ljutu papriku.
Operite dobro bulgur pod tekućom vodom i dodajte i njega.
Sipajte dve šolje vode, dodajte sitno isečen selen i nanu i ostavite na ringli dok ne provri.
Prebacite jelo u posudu za pečenje i poređajte odozgo na kolutove isečen jedan paradajz.
Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Servirajte piletinu sa bulgurom i kiseljakom posutu svežim peršunom.