Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa bulgurom i kiseljakom u rerni

Piletina sa bulgurom i kiseljakom u rerni

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Piletina sa bulgurom i kiseljakom u rerni
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Piletina sa bulgurom i kiseljakom - super jelo za sat vremena"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 350 g
  • ulje - 5 kašika
  • bulgur - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 3 struka, mladi
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • kiseljak - 1 vezica
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • biber
  • ljuta paprika - u ljuspama, po želji
  • nana
  • selen
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite mladi luk i beli luk, kao i listove kiseljaka, a šargarepu narendajte na krupno rende.

Isecite takođe pileće meso na zalogaje. Koristila sam batake bez kostiju i kože, ali možete da ih zamenite fileom.

Zagrejte ulje i zapržite meso nekoliko minuta, mešajući.

Dodajte luk, beli luk i narendanu šargarepu i izdinstajte.

Dodajte kiseljak, so, biber i po želji ljutu papriku.

Operite dobro bulgur pod tekućom vodom i dodajte i njega.

Sipajte dve šolje vode, dodajte sitno isečen selen i nanu i ostavite na ringli dok ne provri.

Prebacite jelo u posudu za pečenje i poređajte odozgo na kolutove isečen jedan paradajz.

Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Servirajte piletinu sa bulgurom i kiseljakom posutu svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: