Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa bulgurom i paradajzom

Piletina sa bulgurom i paradajzom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Piletina sa bulgurom i paradajzom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ako bi trebalo da damo nagradu u kategoriji najukusnije jelo sa piletinom, onda bismo je sigurno dali ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1, 2 kg, bez kože, u porcijama
  • bulgur - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • belo vino - 1 šolja
  • piment - 4 zrna
  • paradajz - 500 g, oljušten i isečen
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • biber
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i beli luk, sameljite ih u blenderu.

U šerpi zagrejte ulje i zapržite porcije mesa sa svih strana dok ne postanu zlataste.

Dodjte mleveni luk i beli luk i 3/4 šolje vruće vode, kuvajte na slaboj vatri dok meso ne omekša.

Operite paradajz, šećer, piment, biber i so po ukusu, kuvajte dok meso ne omekša.

Operite bulgur i stavite ga ravnomerno na dno posude za pečenje, rešetkastom kašikom izvadite porcije mesa iz šerpe i porđajte ih u posudu preko bulgura.

Prelijte jelo sa tri šolje sosa iz šerpe, ako vam nije dovoljno, dodajte vruću vodu, probajte da li je slano i pospite isečenim peršunom.

Stavite posudu u prethodno zagrjanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta, tek toliko da bulgur upije sos ukusnog jela.

Po želji pospite piletinu sa bulgurom i paradajzom narendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: