Marinirana pačija srca

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Marinirana pačija srca2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Pačiji ražnjići se serviraju sa garnirungom po izboru, ali obavezno sa hladnim pivom!"

Potrebni sastojci

  • pačija srca - 1 kg
  • sveže mleko - 1 litar
  • za marinadu
  • senf - 5 - 6 kašika
  • soja sos - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • vino - 2 1/2 šolje, belo
  • kari - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Pačija srca se pažljivo očiste. Iseče se suvišna masnoća sa njih, iseku se na pola, ali ne do kraja i natope se tokom jedne noći u svežem mleku.

Sledećeg dana srca se ocede od svežeg mleka. Sastojci za marinadu se mešaju i mute se dok se ne dobije ujednačena smesa. Marinadom se prelivaju srca i ostavljaju se u frižideru bar 12 sati.

Marinirana pačija srca se nanižu na drveni ražnjić i peku se na jako zagrejanom roštilju dok ne budu gotova sa obe strane.

Pačiji ražnjići se serivraju sa garnirungom po izboru, ali obavezno sa hladnim pivom!

Nazdravlje uz marinirana pačija srca!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: