Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Spanać sa pirinčem i jajima u rerni

Spanać sa pirinčem i jajima u rerni

magi yordanovamagi yordanova
Početnik
3313212
Spanać sa pirinčem i jajima u rerni
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 3
16/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Traženje savršenog prolećnog jela se završilo - ovo je to!"

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 kg
  • luk - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 6 - 8 komada
  • peršun
  • nana
  • čubar
  • biber - mleveni
  • ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać se opere i iseče na ivice. Luk se iseče na sitno i zajedno sa spanaćem se dinsta u tiganju sa uljem i šoljom vode.

Nakon što omekšaju, dodaje im se oprani pirinač, biber i aleva paprika, so (može da se zameni sa 1-2 kašike univerzalnog začina), doliva se još jedna šolja vode. Ostavlja se na tihoj vatri 10-15 minuta dok pirinač ne nabubri, pri čemu se meša povremeno da se ne zalepi.

Prebacuje se u posudu za pečenje i stavljaju se isečeni sveži začini, prstohvat čubra i biber, sipaju se 2 šolje vode. Peče se na umerenoj temperaturi približno 15 minuta.

Posuda se izvadi, prave se udubljenja i u njih se razbijaju jaja. Vraća se nazad u rerni dok se ne stvrdnu belanca.

U porciji se serviraju po 2-3 jaja, a mogu da se dodaju i po dve kašike kiselog mleka na svaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: