Način pripreme
Zapržimo praziluk, šargarepu, beli luk, pečurke u masnoći. Dolivamo i malo vode da se izdinstaju. Dodajemo očišćen i dobro opran spanać. Mešamo i posolimo.
Kada se spanać slegne dodajemo pirinač. Mešamo i sipamo šolju bujona. Ostavljamo na tihoj vatri oko 10 minuta.
Prebacujemo ravnomerno u posudu za pečenje, dodajemo još dve šolje bujona, usitnjenu nanu i mentu, mešamo blago, posipamo biberom i poređamo odozgo paradajz, isečen na šajbne.
Pečemo u rerni na 180 stepeni 20 minuta. Izvadimo i pomoću kašike oblikujemo gnezda za jaja i pažljivo ih razbijemo unutra. Pospemo alevom paprikom. Vraćamo u rerni, dok jaja ne budu gotova.
Serviramo zapečeno jelo sa kiselim mlekom, mlečnom ili svežom salatom, a što da ne i sa taratorom?
Ukusno i zdravo! Spanać sa prazilukom, pirinčem i jajima u rerni je mnogo ukusno jelo.