Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Ćevap»Turski kebab sa patlidžanom i mlekom

Turski kebab sa patlidžanom i mlekom

Turski kebab sa patlidžanom i mlekom
Fotografije: Potrebitel#269366
1 / 2
17/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Turski kebab sa patlidžanom i mlekom - definitivno ćemo probati"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 1 čen
  • jagnjeće meso - 250 g, teletina/piletina
  • maslac - 50 g
  • crni biber - 1 supena kašika, pasta
  • aleva paprika - 1 kašičica, mlevena
  • so - 1 kašičica
  • Za patlidžan
  • patlidžan - 3 pečena
  • so - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1 posuda, sa belim lukom
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite maslac u dubok tiganj. Dodajte beli luk i blago dinstajte.

Nakon toga dodajte meso iseckano na male kockice i izmešajte, zatvorite poklopcem i ostavite na slaboj vatri na 6-7 minuta dok meso dobro ne omekne.

Nakon kuvanja dodaje paradajz pire, alevu papriku u prahu i so po ukusu i skinite sa ringle.

Blago usoljeni pečeni patlidžan istucite na dasci za sečenje oštrim nožem.

Kada jedobro izgnječen, izmešajte ga sa kiselim mekom od belog luka u posudi i dobro izmešajte.

Stavite smesu od kiselog mleka i patlidžana u tanjir za serviranje. Stavite krhko meso odozgo. Dodajte so i servirajte turski kebab.

Predlozi za serviranje:

Možete da servirate turski kebab u patlidžanu i mleku tako što na meso sipate zapršku od maslaca i aleve paprike.

Možete da koristite i ceđeno kiselo mleko za recept.

Dobićete ukusan i završni izgled kada dodate sitno iseckan peršun po turskom jelu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: