Način pripreme
Stavite maslac u dubok tiganj. Dodajte beli luk i blago dinstajte.
Nakon toga dodajte meso iseckano na male kockice i izmešajte, zatvorite poklopcem i ostavite na slaboj vatri na 6-7 minuta dok meso dobro ne omekne.
Nakon kuvanja dodaje paradajz pire, alevu papriku u prahu i so po ukusu i skinite sa ringle.
Blago usoljeni pečeni patlidžan istucite na dasci za sečenje oštrim nožem.
Kada jedobro izgnječen, izmešajte ga sa kiselim mekom od belog luka u posudi i dobro izmešajte.
Stavite smesu od kiselog mleka i patlidžana u tanjir za serviranje. Stavite krhko meso odozgo. Dodajte so i servirajte turski kebab.
Predlozi za serviranje:
Možete da servirate turski kebab u patlidžanu i mleku tako što na meso sipate zapršku od maslaca i aleve paprike.
Možete da koristite i ceđeno kiselo mleko za recept.
Dobićete ukusan i završni izgled kada dodate sitno iseckan peršun po turskom jelu.