Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mleko sa grizom na turski način

Mleko sa grizom na turski način

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215331k54
Mleko sa grizom na turski način
Fotografije: Anika Voit
1 / 6
19/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Recept je iz turske kuhinje za mleko sa grizom - uživajte"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 800 ml
  • griz - 1/2 šolje
  • šećer - 3 kašike
  • vanila - 1 pakovanje, u prahu
  • maslac - 1 kašika
  • orasi - 180 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte sveže mleko u odgovarajuću šerpu i dodajte u njega šećer i vanilu.

Promešajte dobro i stavite na ringlu da tečnost provri.

Čim se to desi, dodajte i griz. Da vam se ne bi stvarale grudve, dodajte ga polako u tankom mlazu.

Počnite da mešate veoma energično i smanjite ringlu na niži stepen.

Griz krem će početi da se zgušnjava, tada dodajte i maslac. Smesa treba da bude ređa.

Imajte u vidu da će se vidno zgusnuti čim se desert ohladi.

Promešajte još malo i sipajte u odgovarajuće posudice.

Orahe sameljite pomožu multipraktika ili drugog uređaja.

Ako nemate takav, možete i nožem da ih isečete na sitno.

Pospite mleko sa grizom na turski način mlevenim orasima i spremno je za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: