Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Karamel torta»Jednostavna torta sa karamel prelivom i aromom pomorandže

Jednostavna torta sa karamel prelivom i aromom pomorandže

Jednostavna torta sa karamel prelivom i aromom pomorandže
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
14
"Da li shvatate koliko je ukusna ova torta sa mirisom pomorandže i karamel prelivom"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 komada, okrugle
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • pomorandže - 2 komada
  • Za karamel sos
  • šećer - 150 g
  • pavlaka - 100 ml, slatka
  • maslac - 70 g
  • orasi - 200 g, zapečeni
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite krem tako što umutite slatku pavlaku u gust krem pomoću miksera.

Dodajte kiselu pavlaku i mešajte dok ne postane homogeno.

Napravite karamel sos tako što zagrejete šećer sa 3 supene kašike vode. Kada šećer počne da se karamelizuje /na tihoj vatri/ dodajte maslaci pavlaku i mešajte dok ne postane homogeno. Ostavite karamel da se ohladi.

Ogulite pomorandže i isecite kore na tanke trakice.

Skuvajte u vodi / promenite vodu 2-3 puta i ponovite/. Posušite kore pomoranže papirnim ubrusom i uvaljajte ih u kristal šećer.

Poređajte karamel tortu: stavite prvu koru, pospite sokom od pomorandže, nanesite krem, pospite iseckanim orasima i korama pomorandže. Ređajte tako i drugi sloj.

Treću koru pospite sokom od pomorandže i obilno namažite kremom sa svih strana. Oblikujte i zagladite.

Zalijte ohlađenim karamel sosom.

Garnirajte korama pomorandže i sitno iseckanim pečenim orasima.

Ostavite tortu od pomorandže na 2-3 sata da se stegne.

Isecite i poslužite jednostavnu tortu sa karamel prelivom iaromom pomorandže.

Ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: