Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burito»Meksički burito sa pirinčem i avokadom

Meksički burito sa pirinčem i avokadom

Meksički burito sa pirinčem i avokadom
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Danas smo raspoloženi za jedan meksički burito"

Potrebni sastojci

  • pogače za burito - 2 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • avokado - 1 komad /meki/
  • paradajz - 1 komad, konzerva
  • crveni pasulj - 1 komad, konzerva
  • mladi luk - 1 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • limeta - 1 komad
  • so - po ukusu
  • ulje - 10 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad, star
  • crni biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite luk i šargarepu. Luk iseckajte, a šargarepu izrendajte.

U maloj kaseroli izdinstajte u malo ulja. Dodajte pirinač, blago propržite i dodajte tri čaše vode. Začinite solju i crnim biberom.

Kuvajte dok ne bude gotovo.

Ogulite avokado, izvadite košticu, izdubite ga kašikom u tanjir i nakon toga ga izgnječite viljuškom.

Začinite ga s malo soli i sokom polovine limete.

Izvadite paradajz iz konzerve u posudu i začinite ih solju, s malo ulja i dodajte polovinu iseckanog mladog luka.

U tanjir stavite burito pogaču, stavite 1 supenu kašiku pirinča, lepo rasporedite. Odozgo stavite avokado, nakon toga salsu od paradajza. Završite crvenim pasuljem.

Odozgo pospite iseckanim peršunom i ostalim mladim lukom.

Drugi deo limete iscedite na nadev i presavijte pogaču sa obe strane kako bi se dobio rolat.

Sa strane možete posuti sa još peršuna i mladog luka.

Tako radite i sa drugim buritom.

Neka vam je slatko sa ovim meksičkim buritom sa pirinčem i avokadom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: