Način pripreme
Ogulite luk i šargarepu. Luk iseckajte, a šargarepu izrendajte.
U maloj kaseroli izdinstajte u malo ulja. Dodajte pirinač, blago propržite i dodajte tri čaše vode. Začinite solju i crnim biberom.
Kuvajte dok ne bude gotovo.
Ogulite avokado, izvadite košticu, izdubite ga kašikom u tanjir i nakon toga ga izgnječite viljuškom.
Začinite ga s malo soli i sokom polovine limete.
Izvadite paradajz iz konzerve u posudu i začinite ih solju, s malo ulja i dodajte polovinu iseckanog mladog luka.
U tanjir stavite burito pogaču, stavite 1 supenu kašiku pirinča, lepo rasporedite. Odozgo stavite avokado, nakon toga salsu od paradajza. Završite crvenim pasuljem.
Odozgo pospite iseckanim peršunom i ostalim mladim lukom.
Drugi deo limete iscedite na nadev i presavijte pogaču sa obe strane kako bi se dobio rolat.
Sa strane možete posuti sa još peršuna i mladog luka.
Tako radite i sa drugim buritom.
Neka vam je slatko sa ovim meksičkim buritom sa pirinčem i avokadom!