Način pripreme
Ovaj hleb mi je već omiljen, možete da ga spremate svaki dan, dodajući nove sastojke u osnovu.
Danas sam ga spremila sa mladim listovim svežeg spanaća, isečenim na sitno i sitnim sirom, a za hrskavost sam dodala i dve kašike sirovog suncokreta.
U tako se u posudi umute viljuškom dva jaja i dva prstohvata soli.
Dodaje se ulje, kiselo mleko sa sodom razmućenom u njemu da naraste i meša se sa ostalim sastojcima da se dobije srednje gusto testo za hleb, skoro kao kaša.
Sipa se na papir za pečenje u omiljenu posudu za pečenje od 24 cm i posipa se semenkama.
Pečemo pirinčani hleb u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 25-30 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Vadi se blago ohlađen hleb sa pirinčanim brašnom, spanaćem i sitnim sirom i seče se reckavim nožem i jede se bez brige.
Sjajan je ovaj hleb bez belog brašna, puni zelenom snagom za proleće!