Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hleb sa pirinčanim brašnom, spanaćem i sitnim sirom

Hleb sa pirinčanim brašnom, spanaćem i sitnim sirom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k444
Hleb sa pirinčanim brašnom, spanaćem i sitnim sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
18/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusan i koristan hleb sa pirinčanim brašnom, koji će učiniti jelo još ukusnijim"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • ulje - 3 kašike
  • kiselo mleko - 200 g
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • semenke suncokreta - 2 kašike, sirove
  • lanene semenke - 2 kašike, mlevene
  • pirinčano brašno - 3/4 šolje, od 200 g
  • sitan sir - 2 kašike
  • spanać - 1 komada, mladi listovi
  • semenke - za poispanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj hleb mi je već omiljen, možete da ga spremate svaki dan, dodajući nove sastojke u osnovu.

Danas sam ga spremila sa mladim listovim svežeg spanaća, isečenim na sitno i sitnim sirom, a za hrskavost sam dodala i dve kašike sirovog suncokreta.

U tako se u posudi umute viljuškom dva jaja i dva prstohvata soli.

Dodaje se ulje, kiselo mleko sa sodom razmućenom u njemu da naraste i meša se sa ostalim sastojcima da se dobije srednje gusto testo za hleb, skoro kao kaša.

Sipa se na papir za pečenje u omiljenu posudu za pečenje od 24 cm i posipa se semenkama.

Pečemo pirinčani hleb u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 25-30 minuta dok čačkalica ne bude suva.

Vadi se blago ohlađen hleb sa pirinčanim brašnom, spanaćem i sitnim sirom i seče se reckavim nožem i jede se bez brige.

Sjajan je ovaj hleb bez belog brašna, puni zelenom snagom za proleće!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: