Način pripreme
U posudi srednje veličine umutite jaja i šećer pomoću miksera.
Kada se šećer istopi i boja smese postane gotovo bela, dodajte ulje i mutite još malo.
Prosejte kakao, vanilu, prašak za pecivo i brašno i dodajte u smesu. Pomešajte špatučom dok se sastojci ne pomešaju.
Konzistencija testa će biti tečna u odnosu na testo za gurabije i izgledaće kao testo za brauni.
Kada dostignete željenu konzistenciju uvijte testo u providnu foliju i ostavite ga da se odmara u frižideru barem 2 sata.
Izvadite testo koje se odmorilo. Otkinite od testa loptice veličine oraha i oblikujte ih u male loptice. Stavite napukle kolačiće u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 8-10 minuta.
Nakon što izvadite tepsiju iz rerne, ostavite gurabije da se odmore na sobnoj temepraturi na 15-20 minuta i servirajte.
Napukle gurabije sa kakaom su gotove.