Način pripreme
Moj nadev za ovu unikatnu baklavu je mešavina oraha (10 oraha) i pistaća (200 g) koje sam izmrvila u blenderu, 100 g istopljenog maslaca.
Ja sam napravila 6-7 pužića, uzimala sam list gotovih kora i po dužini u jedan kraj do sredine lsta sam mazala istopljeni maslac, zatvaram list da se dobije pravougaonik (zavodite ih čačkalicom za zube da se ne bi raspadale prilikom pečenja), pekla sam ih na 180 stepeni dok se nije dobila zlatkasta boja.
Kada su se pužići dobro ohladili, napravila sam sirup od 250 ml vode, 150 g šećera, 50 g meda, 2 supene kašike javorovog sirupa, 1 kašičice limunovog soka i 1 vanile.
Sve stavljam u šerpu i kada provri i kada se svi sastojci rastvore, baklavice zalivam vrelim sirupom.
Baklavu sa javorovim sirupom i medom sam ukrasila ostalim orasima i pistaćima i s nekoliko urmi za raskoš.