Način pripreme
U odgovarajućoj posudi istopite kvasac u svežem mleku i stavite jednu kašiku šećera i tri kašike brašna.
Ostavite na kratko da se aktivira. Dodajte u ovu smesu ostali šećer, jaja, ulje i vanilu.
Prosejte brašno, napravite udubljenje, pospite so sa strane. Sipajte smesu u udubljenje i umesite meko testo. Pokrijte streč folijom i ostavite da nadođe na 20 minuta.
Razvijte testo u koru, isecite pomoću prstena ili čaše krugove.
Ostavite krofnice da nadođu na 15 minuta, tako što ih pokrijete krpom ili folijom. Pržite u vrelom ulju karofnice sa obe strane.
Dok se krofnice hlade pripremite krem.
Skrob pripremite prema uputstvu na pakovanju sa svežim mlekom. Pokrijte streč folijom da se ne bi stvorila korica.
Slatku pavlaku mutite sa šećerom u prahu dok ne bude gotova. Skrob dodajte kašiku po kašiku dok se ne dobije vazdušast krem.
Sipajte u špric sa nastavkom i punite krofnice. Pospite šećerom u prahu.
Krofnice sa nadevom su gotove.