Način pripreme
Isečemo malo praziluka ili mladog luka na sitno i narendamo oljuštenu polivnu šargarepe. Zapržimo ih u malo masnoće dok ne omekšaju.
Pomešamo ih sa mlevenim mesom, začinjavajući ih solju, biberom i čurbom.
Oblikujemp male ćuftice od dobijene smese.
Oljušten krompir isečemo na kolutove.
Poređamo ćuftice u namazanu posudu za pečenje, a između njih stavljamo kolutove krompira.
Pečemo ćuftice sa krompirom u umerenoj rerni 15-20 minuta.
Za to vreme pomešamo pavlaku, paradajz pire, malo soli, prstohvat bibera i aleve paprike i šolju i po vode.
Prelivamo jelo ovim sosom i posipamo narendanim kačkavaljem.
Pečemo dok ne postane zlatasto (oko 20-25 minuta).
Serviramo ćuftice sa krompirom u rerni sa sitno isečenim svežim bosiljkom.