Način pripreme
Propržite mleveno meso na malo ulja. Dodajte sitno naseckan luk i šargarepu. Kada se malo proprži, dodajte pirinač i paradajz pire.
Dodajte so, crni biber i alevu papriku, čubar i sipajte vodu. Ostavite da se kuva otprilike 30 minuta.
Rasecite paprike na dve polovine. Poređajte ih u tepsiju, napunite nadevom i na svaku papriku stavite po dve kriške paradajza.
Sipajte vodu i pecite na 200 stepeni 30-35 minuta. Napravite sos tako što propržite brašno na maslacu.
Sipajte sveže mleko i začine mešajući dok se ne zgusti.
Pažljivo dodajte umućena jaja, izmešajte i skinite sa vatre. Zalijte paprike i obilno pospite kačkavaljem.
Punjene paprike pecite na 200 stepeni otprilike 35 minuta.
Punjene paprike sa prelivom u rerni su veoma ukusne.