Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene paprike sa prelivom u rerni

Punjene paprike sa prelivom u rerni

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Punjene paprike sa prelivom u rerni
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Volimo klasična i veoma ukusna jela kojima je bogata bugarska kuhinja"

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • pirinač - 100 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni biber
  • so
  • čubar
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • za sos
  • maslac - 60 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 400 ml
  • so
  • crni biber
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite mleveno meso na malo ulja. Dodajte sitno naseckan luk i šargarepu. Kada se malo proprži, dodajte pirinač i paradajz pire.

Dodajte so, crni biber i alevu papriku, čubar i sipajte vodu. Ostavite da se kuva otprilike 30 minuta.

Rasecite paprike na dve polovine. Poređajte ih u tepsiju, napunite nadevom i na svaku papriku stavite po dve kriške paradajza.

Sipajte vodu i pecite na 200 stepeni 30-35 minuta. Napravite sos tako što propržite brašno na maslacu.

Sipajte sveže mleko i začine mešajući dok se ne zgusti.

Pažljivo dodajte umućena jaja, izmešajte i skinite sa vatre. Zalijte paprike i obilno pospite kačkavaljem.

Punjene paprike pecite na 200 stepeni otprilike 35 minuta.

Punjene paprike sa prelivom u rerni su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: