Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirani pupoljci maslačka

Marinirani pupoljci maslačka

ZoriZori
Guru
8932865k
Marinirani pupoljci maslačka
Fotografije: Zori
3 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Marinirani pupoljci maslačka - zanimljiv predlog od nas za vas"

Potrebni sastojci

  • pupoljci maslačka - prema tegli
  • za marinadu
  • voda - 400 ml, filtrirana ili izvorska
  • jabukovo sirće - 400 ml
  • morska so - 2 supene kašike, sitno mlevena
  • šećer - 1 supena kašika
  • crni biber - nekoliko zrna
  • ljute papričice - prema ljutini
  • kore limuna - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pupoljci maslačaka se sakupljaju sa čistog mesta pre nego što se razviju u cvet. Očiste se od drški. Po želji mogu da se operu pod mlazom hladne vode.

Tegle se operu i posuše u slabo zagrejanoj rerni.

Za marinadu se stavljaju voda, so, šećer i jabukovo sirće u šerpu i ostavlja se da tečnost provri.

Za to vreme na dno teglica se stavljaju zrna crnog bibera, teglice se pune pupoljcima maslačka i lagano se pritiskaju. Otprilike dva centimentra od ruba tegle treba da ostanu neispunjena. Odozgo se stavljaju po jedna-dve ljute papričice za pikantnost.

Po želji u svaku teglicu može da se doda i nekoliko trakica kore limuna za svežiju aromu. Pupojci maslačka se zalivaju vrućom salamurom, zatvaraju se poklopčići, nakon čega se teglice okreću sa poklopcima nadole i pokrivaju se ćebetom, dok se u potpunosti ne ohlade.

Nakon otprilike mesec, dva marinirani pupoljci maslačka su spremni za konzumaciju. Po ukusu su veoma slični mariniranom kapru.

Brza, jednostavna i ekonomična dopuna uz svako jelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: