Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Loptice od pasulja sa maslacem i peršunom

Loptice od pasulja sa maslacem i peršunom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4801405k
Loptice od pasulja sa maslacem i peršunom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Sjajno predjelo od loptica od pasulja"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 šolja
  • voda - 2 - 3 šolje
  • peršun - 2 šake, svež
  • maslac - 2 kriške
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • kumin - 1/3 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo predjelo je pogodno za dečije rođendane, za decu - umesto bombona - da se počaste svežim lotpicama od pasulja.

Za ovaj recept koristimo sitan pasulj od sitnih zrnaca sa tankom ljuspoim, da se ne pretovari stomak, a najviše da ne bi stvarao gasove.

Pogodan je i za vegetarijance, kao lagani garnirung sa peršunom ili kao predjelo.

Pasuljse natopi veče ranije. Treba da se skuva i ocedi od vode (po želji se promene 1-2 vode).

Ako koristimo pasulj iz tegle - takođe ga ocedimo.

U sitna zrna od pasulja dodajemo sveže ubran peršun iz bašte (mali listići bez drški) - sitno isečen.

Dodajemo maslac i začine i pomoću ručnog miksera ili velike viljuške izgnječimo sve zajedno dok ne dobijemo ujednačenu smesu.

Oblikujemo male loptice i ukrašavamo ih mini listićima, vrhovima peršuna.

Ako ostavimo gotove sastojke decu da sami spreme, biće im mnogo prijatno, jednostavno i interesantno!

Loptice od pasulja sa maslacem i peršunom su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: