Način pripreme
Ovo predjelo je pogodno za dečije rođendane, za decu - umesto bombona - da se počaste svežim lotpicama od pasulja.
Za ovaj recept koristimo sitan pasulj od sitnih zrnaca sa tankom ljuspoim, da se ne pretovari stomak, a najviše da ne bi stvarao gasove.
Pogodan je i za vegetarijance, kao lagani garnirung sa peršunom ili kao predjelo.
Pasuljse natopi veče ranije. Treba da se skuva i ocedi od vode (po želji se promene 1-2 vode).
Ako koristimo pasulj iz tegle - takođe ga ocedimo.
U sitna zrna od pasulja dodajemo sveže ubran peršun iz bašte (mali listići bez drški) - sitno isečen.
Dodajemo maslac i začine i pomoću ručnog miksera ili velike viljuške izgnječimo sve zajedno dok ne dobijemo ujednačenu smesu.
Oblikujemo male loptice i ukrašavamo ih mini listićima, vrhovima peršuna.
Ako ostavimo gotove sastojke decu da sami spreme, biće im mnogo prijatno, jednostavno i interesantno!
Loptice od pasulja sa maslacem i peršunom su mnogo ukusne.