Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Brusketi od belog luka sa peršunom i mirođijom

Brusketi od belog luka sa peršunom i mirođijom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Brusketi od belog luka sa peršunom i mirođijom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
4
"Super ukusni brusketi od belog luka sa mirođijom i peršunom - servirajte ih sa domaćim predjelom"

Potrebni sastojci

  • baget - 1 komad
  • maslac - 100 g
  • mladi beli luk - 2 struka
  • peršun - 5 strukova, svež
  • mirođija - 6 strukova
  • beli luk - 1 čen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite maslac da omekša na sobnoj temperaturi. Nakon toga dodajte u njega istucani čen belog luka sa belim delom mladog belog luka i so po ukusu.

Zeleni deo belog luka zajedno sa mirođijom i peršunom se usitni i dodaju se u začinjeni maslac. Promešajte sve dok se ne dobije lepa homogena smesa.

Isecite baget na kriške po dijagonali i namažite svaku krišku biljnim uljem.

Poređajte ih u posudu za pečenje sa papirom i gurnite u zagrejanu rernu na 190 stepeni.

Pecite 5-7 minuta ili dok se brusketi ne zarumene.

Servirajte dok su još topli.

Brusketi od belog luka sa peršunom i mirođijom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: