Način pripreme
Zagrejte rernu do 190 stepeni.
Odvojte žumanca od belanaca. Dodajte 50 g kristal šećera u 4 belanca u 3 porcije.
Dodajte 30 g kristal šećera u 4 žumanca i mešajte dok ne pobeli.
Dodajte 25 g belog susamovog ulja i mešajte dok ne emulgira, nakon toga dodajte 30 g vruće vode i izmešajte.
Prosejte 30 g brašna za kolač i 15 g kakaa u prahu i dobro izmešajte. Dodajte mereng iz umućenih belanaca u 3 porcije i svaki put dobro izmešajte.
Prvi put je teško mešati, tako da laganim pokretima i pomoću žice za mućenje mešajte.
Rasprostrite papir u tepsiju za pečenje dimenzija 375 mm x 240 mm ili 270 mm x 270 mm i sipajte testo u nju.
Izravnajte i tapkajte dno, kako biste uklonili velike mehuriće i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 11-15 minuta. Nakon pečenja izvadite iz rerne, stavite papir na njega i ostavite ga da se ohladi.
Napravite krem mus. Stavite čokoladu sa 50 ml pavlake da se istopi u mikrotalasnoj.
Drugi način je da stavite 50 ml pavlake u malu kaserolu i zagrejte do 60 stepeni.
Sklonite sa ringle i sipajte toplu pavlaku u posudu sa čokoladom kako bi se čokolada istopila.
Sačekajte da se čokoladna smesa ohladi.
Nakon toga umutite pavlaku od jagoda u čvrste vrhiće i dodajte dobro ohlađenu čokoladnu smesu. Mešajte dok se ne pomešaju.
Kada se ploča za rolat ohladi, stavite list papira i okrenite. Odozgo ravnomerno rasporedite krem od čokoladnog musa sa jagodama i uvijte ga u rolat. Uvijte ceo rolat u papir i posle folijom i ohladite u frižideru na sat vremena. Ili samo papirom, većim i uvijajte krajeve kao bombon.
Napravite čokoladni ganaš preliv.
Stavite pavlaku u malu kaserolu i zagrejte do 60 stepeni. Sklonite sa ringle i sipajte toplu pavlaku u posudu sa 150 g čokolade kako bi se čokolada istopila.
Ako se ne istopi u potpunosti, stavite dno posude na vodenu paru i mešajte dok ne postane glanc. Dodajte 15 g neslanog maslaca koji je na sobnoj temperaturi kako bi se maslac istopio, skinite sa vodene pare i ostavite da se ohladi.
Sačekajte da se ohladi do sobne temperature i da se blago zgusti čokoladni ganaš pre nego što zalijete rolat.
Možete gušćim i ohlađenim ganašem da zalijete i da dekorišete viljuškom ili toplijim i tečnim za glađi efekat.
Ja sam izabrala gušću varijantu. Izaberite šta vam se dopada tako što pre toga stavite rolat na rešetku i tada izlivate ganaš.
Dodatno ukrasite prema mašti i gotovi ste. Uživajte u ovom neverovatno ukusnom japanskom čokoladnom rolatu. Neka vam je slatko!