Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići za domaći hot dog

Hlepčići za domaći hot dog

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Hlepčići za domaći hot dog3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Hlepčići za domaći hot dog - da li možete da zamislite koliko će samo biti ukusan"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 230 ml
  • šećer - 30 g
  • svež kvasac - 10 g
  • brašno - 500 g
  • kravlji maslac - 70 g
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • sirće - za premazivanja, 2 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se ostavlja u posudi sa zagrejanim svežim mlekom i šećerom kako bi se aktivirao. Ostavlja se sa strane pokriven pamučnom krpom dok se ne aktivira.

Brašno se proseje. U njega se dodaje so, meša se i u sredini se pravi udubljenje.

U njega se razbija jedno jaje i belance drugog i dodaje se aktivirani kvasac.

Mesi se meko testo tako što se prilikom samog mešenja nekoliko puta dodaje omekšali kravlji maslac.

Oblikuje se u loptu testa, pokriva se pamučnom krpom ili svežom folijom i ostavlja se da nadođe, najbolje na toplom dok ne udvostruči svoju zapreminu. Narastanje oduzima otprilike sat vremena.

Kada testo nadođe, deli se na deset lopti jednakih veličina. Svaka lopta se oblikuje u fitilj i razvija se po dužini trake sa širinom od 6-7 cm.

Uvija se u rolat i na ovaj način se oblikuje hlepčić. Na isti način se oblikuju i ostali duguljasti hlepčići.

Male pogače se ređaju u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostavljaju se da ponovo narastu.

Pre pečenja se premazuju žumancem umućenim sa dve kapljice sirćeta i stavljaju se u rernu zagrejanu na 180 °C.

Peku se otprilike pola sata dok se ne dobije prijatna boja. Da bi se dobila mekana korica, u rernu se stavlja metalna posuda sa vodom.

Hlepčići za hot dog su izuzetno ukusni i odgovarajući su kako za hot dog, tako i za sendviče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: