Svinjski ribić sa sajderom

Svinjski ribić sa sajderom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
2
"Zašto sa sajderom? Zato što svinjetina postaje neodoljiva sa njim"

Potrebni sastojci

  • svinjski ribić - 1 komad, ribić /otprilike 500 g/
  • sajder - 1/2 šolje, od jabuke
  • so - 2 prstohvata
  • crni biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • beli biber - 2 prstohvata, mleveni
  • roze biber - 2 prstohvata, mleveni
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Komad svinjskog ribića svuda posipamo šarenim biberom.

Stavljamo ga u tepsiju.

Posolimo i sipamo sajder. Pokrivamo aluminijumskom folijom.

Svinjetinu pečemo na 100°C 2 sata. Nakon toga okrećemo meso i zalivamo ga maslinovim uljem. Ponovo pokrivamo aluminijumskom folijom.

Vraćamo u rernu i pojačavamo temperaturu na 200°C.

Pečemo još 30 minuta.

Serviramo ukusni svinjski ribić sa sajderom iseckanog u tanjiru sa garnirungom i sosom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: