Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa slaninom i paradajz sosom u rerni

Taljatele sa slaninom i paradajz sosom u rerni

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Taljatele sa slaninom i paradajz sosom u rerni
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
25/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Napravite celu tepsiju taljatela sa sos paradajzom i slaninom, jer se jedu za tili čas"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 250 g, sveže
  • ulje - 3 supene kašike
  • slanina - 200 g, dimljena
  • paradajz - 500 g, konzerviran
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • bosiljak
  • so
  • šećer
  • crni biber
  • mocarela - 150 g, izrendana
  • parmezan - 50 g, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove ukusne taljatele prvo napravite sos paradajz.

Sitno iseckajte glavicu kromid luka, a šargarepu izrendajte na krupno rende.

Takođe, iseckajte slaninu na male kockice.

Zagrejte malo ulja i prvo propržite slaninu.

Nakon toga dodajte luk i šargarepu i dinstajte i njih.

Čim luk omekša, dodajte paradajz, prstohvat šećera, kao i sve začine.

Ostavite sos da se krčka nekoliko minuta.

Ne treba sasvim da se zgušnjava.

Ako ne koristite svežu testeninu, prvo ćete morati da je skuvate u posoljenoj vodi prema uputstvima na pakovanju.

Ja sam koristila sveže taljatele i nije bilo potrebe da ih prethodno kuvam.

Na dno pravougaone tepsije stavite polovinu paradajza sosa. Po njemu ravnomerno rasporedite taljatele.

Pokrijte ih ostalim sos paradajzom i na kraju pospite izrendanim parmezanom i mocarelom.

Stavite pastu u rernu da se peče u zagrejanoj rerni na 180°С otprilike 30 minuta dok se ne formira prepečena korica.

Prijatno sa mojim taljatelama sa slaninom i paradajz sosom u rerni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: