Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa tikvicama i krompirom

Zapečeno jelo sa tikvicama i krompirom

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
441144219
Zapečeno jelo sa tikvicama i krompirom
Fotografije: Niki Zhelyazkova
1 / 10
14/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Svakog dana maštamo o porciji toplog zapečenog jela!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • krompir - 6 - 7 komada
  • paprike - 2, crvene
  • šargsrepe - 3 - 4
  • beli luk - 6 - 7 čenova
  • ulje - 2 - 3 supene kašike, za dinstanje
  • maslinovo ulje - za posipanje
  • začini
  • crni biber
  • so
  • aleva paprika
  • mirođija
  • peršun
  • Za preliv
  • kiselo mleko - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice za zapečeno jelo sečem na deblje krugove, ređam ih u tepsiju rerne na papir za pečenje, u oblik crepa. Posipam ih solju, alevom paprikom i brašnom. Na kraju blago posipam i maslinovim uljem. Stavljam da se zapeku u prethodno zagrejanoj rerni. Pečem u jakoj rerni.

Krompir skuvam u posoljenoj vodi, gulim i sečem na debele krugove.

U drugoj šerpi sa uljem dinstam luk iseckan na krupne polumesece i šargarepe na kružiće dok ne budu polugotovi. Nakon toga dodajem i paprike na sasvim kratko. Stavljam i popucani beli luk, so i začine. Ja sam stavila svežu mirođiju, svež peršun, crni biber. Sve promešam i ostavljam da se blago ohladi smesa.

U tepsiji počinjem da ređam u slojeve. Red krompira, red tikvica i red dinstanog povrća. Ponovo ponavljam redove dok ne nestanu sastojci.

U posudi pravim preliv za krompir sa tikvicama. On je od: jaja, kiselog mleka i brašna. Dodajem malo soli i crnog bibera i ravnomerno zalivam po poslaganom jelu. Zagladim kašikom odozgo i zapečem zapečeno jelo od povrća samo na gornjem za preliv dok ne postane zlatkasto!

Uživajte u Zapečenom jelu sa tikvicama i krompirom dok je još toplo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: