Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa bundevom i pirinčanim mlekom

Krem karamel sa bundevom i pirinčanim mlekom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Krem karamel sa bundevom i pirinčanim mlekom
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Krem karamel sa bundevom - naš nov omiljeni desert"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1.5 kg
  • pirinčano mleko - 1 l
  • smeđi šećer - 300 g, za krem + 150 g za karamel
  • voda - 50 ml
  • jaja - 8 komada
  • vanila za pečenje - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se veoma dobro opere. Oguli se i očisti se od semenki. Seče se na srednje komade i stavlja se u šerpu za kuvanje na pari.

Kuva se na pari 20 minuta poklopljeno. Vadi se iz šerepe i ostavlja se na rešetci kako bi se ocedilo. Seče se na male komade.

Smeđi šećer se muti u penu sa jajima. Dodaje se mleko i vanila uz neprestano mešanje.

Šećer za karamel se stavlja u duboku kaserolu sa nelepljivim premazom.

Dodaje se voda i veoma dobro se meša.

Šećer se karamelizuje.

U posudice za krem-karamel se sipa po jedna kašika karamelizovanog šećera.

Odozgo se ređaju komadi bundeve. Zaliva se mlečnom smesom.

Posudice se stavljaju u tepsiju. U tepsiju se sipa voda do polovine posudica.

Krem karamel se peče 40 minuta na 160 stepeni, nakon čega se posudice vade iz tepsije i ostavljaju se da se ohlade da desert sa bundevom ne bi bio previše vruć.

Serviraju se tako što se okrenu na tanjir.

Neobičan krem karamel sa bundevom i pirinčanim mlekom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: