Način pripreme
Bundeva se veoma dobro opere. Oguli se i očisti se od semenki. Seče se na srednje komade i stavlja se u šerpu za kuvanje na pari.
Kuva se na pari 20 minuta poklopljeno. Vadi se iz šerepe i ostavlja se na rešetci kako bi se ocedilo. Seče se na male komade.
Smeđi šećer se muti u penu sa jajima. Dodaje se mleko i vanila uz neprestano mešanje.
Šećer za karamel se stavlja u duboku kaserolu sa nelepljivim premazom.
Dodaje se voda i veoma dobro se meša.
Šećer se karamelizuje.
U posudice za krem-karamel se sipa po jedna kašika karamelizovanog šećera.
Odozgo se ređaju komadi bundeve. Zaliva se mlečnom smesom.
Posudice se stavljaju u tepsiju. U tepsiju se sipa voda do polovine posudica.
Krem karamel se peče 40 minuta na 160 stepeni, nakon čega se posudice vade iz tepsije i ostavljaju se da se ohlade da desert sa bundevom ne bi bio previše vruć.
Serviraju se tako što se okrenu na tanjir.
Neobičan krem karamel sa bundevom i pirinčanim mlekom!