Romska šnicla

Romska šnicla
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Poslužite romsku šniclu sa bogatom zelenom salatom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 200 g
  • čubar
  • kumin
  • aleva paprika - 1 - 2 kašičice
  • so - ako je potrebno
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 4 kašike
  • voda - 40 - 50 ml za razređivanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Odavno nisam pravio ove ekonomične romske šnicle. Brzo se spremaju i veoma su ukusne.

U činiji promešajte mleveno meso sa biberom i alevom paprikom, kuminom, čubrom, jajetom.

Dodajte brašno, ja sam koristio kukuruzno brašno i sipajte malo vode.

Mešajte viljuškom dok ne dobijete malo ređu smesu nego za ćuftice, ali nemojte da dobijete ni smesu kao za palačinke.

Zagrejte malo ulja u tiganju, sipajte 1kašiku od smese i zadnjom stranom kašike oblikujte šnicle.

Pržite ih sa obe strane dok ne porumene, sklonite na salvetu da upije masnoću.

Odlične su uz tarator, ukusna i laka večera za celu porodicu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Super
11.08.2022 00:04