Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pileće džigerice sa Roze vinom

Pileće džigerice sa Roze vinom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Pileće džigerice sa Roze vinom
Fotografije: Doni Niki
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Pileće džigerice sa Roze vinom - servirajte sa pićem po izboru"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • mladi luk - 1 vezica
  • ulje - 60 ml
  • beli luk - 2 struka, mladi
  • šargarepa - 2 komada
  • vino roze - 1 šolja
  • pečurke - 4 komada
  • sok od paradajza
  • so
  • crni biber
  • čubar
  • aleva paprika
  • šećer - prstohvat
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi sam namočila džigerice vodom na 30 minuta. Nakon toga sam ocedila i isprala.

U šerpicu sam sitno iseckala luk i beli luk i izrendala sam šargarepu, propržila sam sa uljem, dodalasam sitno iseckane pečurke, kratko sam dinstala, nakon čega sam dodala oprane i oceđene džigerice.

Propržila sam ih i začinila navedenim začinima. Dodala sam dok od paradajza, izmešala sam i stavila u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 20 minuta.

Ukusno meze uz pivo sam posula peršunom.

Pileće džigerice sa Roze vinom su strašno ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: