Način pripreme
Masline isecite na sitne komadiće.
Prosejte brašno u posudu. Krupne delove, koji ostanu u siru, takođe dodajte.
Dodajte so, laneno seme i izmešajte.
Zagrejte vodu i u nju izmrvite kvasac. Dodajte takođe i šećer. Mešajte i pokrijte posudu na 10 minuta, dok se kvasac ne aktivira.
Nakon toga ga dodajte u brašno zajedno sa kašikom ulja i masline.
Dobro mešajte dok se ne dobije gusto lepljivo testo.
Posudu sa testom pokrijte krpom i ostavite na 40 minuta da nadođe.
Čim testo udvostruči svoju zapreminu, prebacite ga na radnu površinu koju ste prethodno posuli ovsenim brašnom.
Uvaljajte testo u brašno, trudeći se da mu date željeni oblik.
Umesto ovsenog brašna možete koristiti fine ovsene pahuljice ili drugu vrstu brašna.
Pažljivo stavite testo na list papira za pečenje i pomoću papira ga premestite u kalup za pečenje hleba.
Hleb pospite semenkama po izboru i ostavite ponovo da nadođe - ovog puta na 20 minuta.
Zagrejte rernu na 200°С i stavite integralni hleb da se peče otprilike 40 minuta.
Nakon pečenja izvadite mešani integralni hleb sa maslinama iz kalupa i ohladite ga na rešetci ili ga uvijte pamučnom krpom.