Način pripreme
Krompir se očisti i iseče na srednje velike parčiće.
Opere se dobro od skroba.
Meso se iseče na parčiće, začinjava se solju, biberom, čubrom i maslinovim uljem i zapeče se 10 minuta na 180 stepeni u frajeru (ili rerni 20 minuta).
U šerpu se sipa ulje i sitno isečen luk i beli luk, zaprži se kratko, nakon čega se dodaje krompir.
Dinsta se 5-6 minuta samo na masnoći, nakon toga se dodaje meso. Začinjava se i sipa se topla voda, da dobro prekrije sastojke.
Ostavlja se na srednjoj temperaturi. Kada je jelo skoro gotovo, dodaje se sok od paradajza.
Ostavlja se oko 10 minuta, da se skuva. Brašno se rastvara sa hladnom vodom, da se dobije glatka kašica, zagrebe se vrući sos i sipa se u kašu, meša se i sipa se u janiju sa svinjetinom uz neprestano mešanje.
Janija sa mladim krompirom i svinjskim mesom se posipa sitno iseckanim peršunom.