Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćevapčići»Sočni hrvatski ćevapčići

Sočni hrvatski ćevapčići

Sočni hrvatski ćevapčići
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Probajte ove fantastične ćevape iz hrvatske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g mešavina
  • kumin - 1 kašičica
  • luk - 1 mala glavica
  • peršun - 4 stabljike
  • čubar
  • crvena paprika - 1 traka
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • voda - za ruke i za mleveno meso
  • masnoća - za roštilj
* merne jedinice

Način pripreme

Ovako se pripremaju sočni hrvatski ćevapčići.

Umesite mleveno meso sa sitno naseckanim crnim lukom, sitno naseckanom trakom crvene paprike i začinima.

Dodajte malo vode i rukama umesite smesu da se sve promeša.

Ostavite smesu na kratko na hladnom mestu da se stegne.

Vlažnim rukama kidajte komade smese, oblikujte kratke ćevape, dužine od 7-8 cm.

Zagrejte roštilj, premažite ga masnoćom i pecite ćevape sa obe strane dok ne budu gotovi.

Ćevape poslužite tople uz svežu salatu, masline, luk i čašu belog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: