Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćevapčići»Ćevapčići od crvenog sočiva

Ćevapčići od crvenog sočiva

StelaStela
Početnik
73212
Ćevapčići od crvenog sočiva
Fotografije: Vildan Ahmedova
1 / 2
30/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Veganski ćevaprčici od sočiva - ukusni su i za pivsko meze, uverite se sami"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1 šolja
  • bulgur - 1 šolja, fin
  • ajvar - 1 supena kašika
  • mladi luk - 1 veza
  • biber
  • aleva paprika
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo se skuva sa 1 šoljom vode i skida sa vatre. Dok je toplo u njega se stavlja presan bulgur, ako je voda isparila, može se dodati malo vrele vode i ponovo vratite na vatru.

Ostavite da nabubri bulgur. Oko dva sata stoji tako.

Posle se dodaju ostali sastojci i dobro se mesi.

Posle se oblikuju ćevapčići i gotovi su za konzumuranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: