Način pripreme
Novo čitanje kolača Zebra, važno je da je bez jaja, ja sam ga napravila sa smeđim šećerom.
U posudu sipate smeđi šećer i mlako sveže mleko sa vanilom. Mešate metalnom žicom za mućenje, dodajete ulje i na kraju belo brašno sa praškom za pecivo.
Dobija se smesa za kolač. Odvojte polovinu u novu posudu i pomešajte sa prosejanim brašnom od rogača ili sa kakaom.
Mešajte dok se ne dobije jednaka boja i u tepsiju od 24 cm na papir za pečenje sipajte po 1 supenu kašiku belog testa u sredinu tepsije, odozgo 1 supenu kašiku smeđeg i tako dok ne nestane.
Drvenim štapićem ili čačkalicom za zube prođite po kraju testa ka centru, da se oblikuje 8 trouglastih komada.
Kolač bez jaja pecite u zagrejanoj rerni na 180°C bez ventilatora, kod mene je za 35 minuta bilo gotovo.
Ohladite, isecite i poslužite uz šoljicu kapućina za nedeljni dan!
Ukusno i ekonomično!
Neka vam je slatko sa mojim kolačem Zebra bez jaja i sa smeđim šećerom!