Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za ribu»Ladolemono (Grčki sos sa limunom i maslinovim uljem)

Ladolemono (Grčki sos sa limunom i maslinovim uljem)

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Ladolemono (Grčki sos sa limunom i maslinovim uljem)1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
4
"Ukusni sos za ribu iz grčke kuhinje"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 125 ml, Extra Virgin
  • sok od limuna - 125 ml, svež
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ladolemono se priprema pomoću blendera. Svi proizvodi se izmešaju u blenderu i kratko umute na velikoj brzini do lepe zlatne boje.

Ovaj sos se uglavnom koristi za kuvanu ili pečenu ribu, morske plodove i neke vrste lakšeg mesa. Pospite jelo obilno peršunom.

Ako trenutno nemate blender, možete ga pripremiti i ručno, uz snažno mućenje proizvoda žicom dok ne dobijete istu konzistenciju kao kada koristite blender.

Obično se čuva u frižideru 1-3 dana. Može i duže da se čuva u frižideru, ali je tada potrebno ostaviti sos na sobnoj temperaturi da se opusti i rastopi maslinovo ulje koje se stegne, kada se ohladi.

Ovoj vrsti sosa možete po želji dodati 1 kašičicu senfa - Dižon ili druge vrste, stvar je izbora, možete dodati i malo origana.

Od ove količine proizvoda dobija se oko 250 ml sosa za ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: