Način pripreme
Ladolemono se priprema pomoću blendera. Svi proizvodi se izmešaju u blenderu i kratko umute na velikoj brzini do lepe zlatne boje.
Ovaj sos se uglavnom koristi za kuvanu ili pečenu ribu, morske plodove i neke vrste lakšeg mesa. Pospite jelo obilno peršunom.
Ako trenutno nemate blender, možete ga pripremiti i ručno, uz snažno mućenje proizvoda žicom dok ne dobijete istu konzistenciju kao kada koristite blender.
Obično se čuva u frižideru 1-3 dana. Može i duže da se čuva u frižideru, ali je tada potrebno ostaviti sos na sobnoj temperaturi da se opusti i rastopi maslinovo ulje koje se stegne, kada se ohladi.
Ovoj vrsti sosa možete po želji dodati 1 kašičicu senfa - Dižon ili druge vrste, stvar je izbora, možete dodati i malo origana.
Od ove količine proizvoda dobija se oko 250 ml sosa za ribu.