Način pripreme
Od ovih sastojaka se umeša srednje meko testo. Stavi se na toplo mesto pokriveno krpom - u rernu uključenu na 20 stepeni, na 30 minuta.
Nakon što je testo gotovo, rukama se razvije u rolat. Sos se pravi tako što se pomešaju svi sastojci, a beli luk se izgnječi nožem i iseče na sitno.
Nožem se od testa seku mali trougaoni parčići - po 5-6 parčića koji se stavljaju u sos i blago se promešaju kašikom. Tako se radi i s ostatkom testa do kraja.
Testasta smesa se sipa u kalup za tortu, namazan uljem i posut brašnom. Izravna se svuda kašikom i posuda se pokrivena stavi u rernu uključenu na 20 stepeni da lepo nadođe oko sat vremena.
Nakon toga rerna se uključi na 180 stepeni i hleb se peče oko 35-40 minuta.
Izvadi se iz rerne, pokrije se krpom 10-25 minuta i gotov hleb se izvadi pažljivo iz kalupa.
Pre toga hleb se nožem izbuši na krajevima i u sredini blago, da bi se izvadio ceo. Najbolji je topao i serviran s ljutenicom ili ajvarom i kiselim krastavčićima.