Majmunski hleb sa maslinovim uljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8891
3
16/04/2017
"Aroma ovog hleba će vas naterati da zaboravite sva obećanja koja ste nekad davali, da držite dijetu "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano807
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • topla voda - 220 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 šolja
  • so - 2 ravne kašičice
  • maslinovo ulje - 2 kašičice
  • za sos
  • ljutenica krupno samlevena - 100 g (ili ajvar)
  • bosiljak - 1 kašičica
  • ruzmarin - pola kašičice
  • beli luk - 2 krupna čena
  • maslinovo ulje - 5 - 6 kašika
  • biber - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Od ovih sastojaka se umeša srednje meko testo. Stavi se na toplo mesto pokriveno krpom - u rernu uključenu na 20 stepeni, na 30 minuta.

Nakon što je testo gotovo, rukama se razvije u rolat. Sos se pravi tako što se pomešaju svi sastojci, a beli luk se izgnječi nožem i iseče na sitno.

Nožem se od testa seku mali trougaoni parčići - po 5-6 parčića koji se stavljaju u sos i blago se promešaju kašikom. Tako se radi i s ostatkom testa do kraja.

Testasta smesa se sipa u kalup za tortu, namazan uljem i posut brašnom. Izravna se svuda kašikom i posuda se pokrivena stavi u rernu uključenu na 20 stepeni da lepo nadođe oko sat vremena.

Nakon toga rerna se uključi na 180 stepeni i hleb se peče oko 35-40 minuta.

Izvadi se iz rerne, pokrije se krpom 10-25 minuta i gotov hleb se izvadi pažljivo iz kalupa.

Pre toga hleb se nožem izbuši na krajevima i u sredini blago, da bi se izvadio ceo. Najbolji je topao i serviran s ljutenicom ili ajvarom i kiselim krastavčićima.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar