Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Keto desert sa kokosovim brašnom

Keto desert sa kokosovim brašnom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Keto desert sa kokosovim brašnom
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Zasladite se komadićem ovog sjajnog keto deserta"

Potrebni sastojci

  • kokosovo brašno - 1/2 šolje
  • eritritol - 1/2 šolje
  • stevija - do 30 kapljica ili 3/4 šolje tamnosmeđeg šećera
  • kakao u prahu - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • kakao maslac - 6 supenih kašika, ili od kokosa ili drugo po izboru
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • jaja - 6 velikih
  • Glazura
  • kafa - 1 supena kašika, jaka
  • tamna čokolada - 30 g, iseckana
  • tečni zaslađivač - 1 supena kašika
  • so - 1 prstohvat
  • kokos - šaka, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Korišćenje samo kokosovog brašna iziskuje dodavanje više tečnosti i jaja ili će razultat biti veoma suv desert.

Najbolje je da isprobate nekoliko isprobanih i pravih recepata za keto kolač kao što je ovaj. Zagrejte rernu do 180°C.

Kalup za kolač namažite maslacem i brašnom.

Prosejte zajedno kokosovo brašno, prašak za pecivo i so.

1/2 šolje kokosovog brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice soli i ostavite sa strane.

U posebnoj posudi istopite maslac (6 supenih kašika kakao maslaca).

Kada se istopi, dodajte prosejani kakao u prahu, 1/2 šolje kakaa u prahu.

Dobro izmešajte, dok se ne sjedine. Ostavite smesu da se blago ohladi,

U posebnu posudu dodajte eritritol, 6 jaja, vanilu i mešajte mikserom. Mešajte dok smesa ne udvostruči svoju zapreminu. Ovo treba da oduzme otprilike 3-5 minuta na visokoj brzini.

Sada dodajte ohlađenu ili blago toplu smesu od kakao maslaca. Ako ga dodate dok je previše vruća, jaja će odmah početi da se kuvaju.

Dodajte smesu od prosejanog kokosovog brašna, praška za pecivo i soli. Mutite dok ne postane glatko.

1/2 čaše kokosovog brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice soli.

Sipajte testo u pripremljenu tepsiju.

Ostavite da se odmori na 10 minuta. Ovo pomaže kokosovom brašnu da apsorbuje tečnosti.

Pecite kolač sa kakaom u prethodno zagrejanoj rerni 25-35 minuta ili dok čačkalica za zube stavljena u centar ne izađe čista.

Izvadite keto kolač na rešetku nakon 30 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.

Ako želite, pripremite preliv od tamne čokolade sa kafom. Dok ostavljate tortu da se hladi, stavite kafu i iseckanu čokoladu u posudu, odgovarajuću za mikrotalasnu rernu. Dok se čokolada topi, dodajte tečni zaslađivač i so i izmešajte dok se ne dobije lepa glazura.

Uzmite komad pribora za jelo i pomoću njegovog kraja napravite male rupice u kolaču. Prebacite i rasporedite glazuru, odozgo pospite izrendanim kokosom i ostavite da se preliveni kolač stegne u frižideru ili na sobnoj temperaturi.

Isecite i uživajte u keto deserti sa kokosovim brašnom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: