Način pripreme
Izmrvite keks u posudi, dodajte vanilin šećer i na kraju istopljeni maslac.
Sve dobro promešate i stavite u kalup sa pokretnim dnom, pritiskajući kašikom da se dobije ujednačena debljina kore. Kalup sa korom stavite u frižider da odstoji najmanje 1 sat da se stegne.
Na pari, u odgovarajućoj posudi istopite čokoladu, koja je prethodno izlomljena na komade.
Postepeno dodajte tečnu pavlaku, koja je prethodno zagrejana. Dva sastojka mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Jaja podelite u dve odvojene posude na belanca i žumanca, pazeći da žumanca ne uđu u belanca. U čokoladu sa tečnom pavlakom dodajte žumanca i snažno mešajte do homogene smese.
Belanca umutite mikserom u penasti sneg, postepeno dodajte šećer koji treba da se istopi i treba da dobijete čvrste vrhove na mešalicama miksera. Belanca dodajte u čokoladnu mešavinu iz tri puta i smesa se meša žicom energičnim pokretima ruke. Čokoladni mus treba da bude homogen, bez belih mrlja od belanaca.
Izvadite kalup sa korom iz frižidera i sipajte mus preko kore. Dobro poravnajte površinu i vratite kalup za tortu u frižider na nekoliko sati. Dobro je da ova specijalna čokoladna torta ostane tamo preko noći.
Pre serviranja, ukrasite čokoladnu mus tortu kuglicama ili drugim odgovarajućim čokoladnim ukrasom.