Čokoladna mus torta

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Čokoladna mus torta
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Kremasta torta sa mnogo čokolade, za velike i male!"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keks - 200 g, sa ukusom maslaca
  • kravlji maslac - 100 g
  • vanilin šećer - 1 pakovanje
  • Za čokoladni mus
  • pavlaka - 150 g, tečna
  • crna čokolada - 300 g / 54% kakao /
  • šećer - do 5 kašika, kristal
  • jaja - 4 komada
  • Za dekoraciju
  • vafl kuglice - 50 g, Kit Kat
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks u posudi, dodajte vanilin šećer i na kraju istopljeni maslac.

Sve dobro promešate i stavite u kalup sa pokretnim dnom, pritiskajući kašikom da se dobije ujednačena debljina kore. Kalup sa korom stavite u frižider da odstoji najmanje 1 sat da se stegne.

Na pari, u odgovarajućoj posudi istopite čokoladu, koja je prethodno izlomljena na komade.

Postepeno dodajte tečnu pavlaku, koja je prethodno zagrejana. Dva sastojka mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Jaja podelite u dve odvojene posude na belanca i žumanca, pazeći da žumanca ne uđu u belanca. U čokoladu sa tečnom pavlakom dodajte žumanca i snažno mešajte do homogene smese.

Belanca umutite mikserom u penasti sneg, postepeno dodajte šećer koji treba da se istopi i treba da dobijete čvrste vrhove na mešalicama miksera. Belanca dodajte u čokoladnu mešavinu iz tri puta i smesa se meša žicom energičnim pokretima ruke. Čokoladni mus treba da bude homogen, bez belih mrlja od belanaca.

Izvadite kalup sa korom iz frižidera i sipajte mus preko kore. Dobro poravnajte površinu i vratite kalup za tortu u frižider na nekoliko sati. Dobro je da ova specijalna čokoladna torta ostane tamo preko noći.

Pre serviranja, ukrasite čokoladnu mus tortu kuglicama ili drugim odgovarajućim čokoladnim ukrasom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: