Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Mus torta sa borovnicama

Mus torta sa borovnicama

Mus torta sa borovnicama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Miluje nepca torta od borovnica, koju ćete zavoleti na prvi zalogaj"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 1 paket sa maslacem
  • šećer - 4 supene kašike
  • maslac - 70 g
  • bela čokolada - 50 g
  • pavlaka - 100 ml, slatka
  • za mus
  • kokosovo mleko - 400 ml
  • kondenzovano mleko - 400 ml
  • želatin - 2 kesice
  • bela čokolada - 200 g
  • maslac - 50 g
  • borovnice - 150 g, zamrznute
  • za ukras
  • slatko od borovnica - 200 g
  • borovnice - sveže
  • listići badema
* merne jedinice

Način pripreme

U šećer dodajte dve supene kašike vode. Karamelizujte šećer.

Rastopite čokoladu i maslac na pari i dodajte u karamelu. Dodajte i pavlaku i mešajte dok smesa ne postane homogena.

Izmrvite keks i dodajte u njih karamel smesu. Mesite dok ne postane homogena i oblikujte koru u plehu sa dnom koje se skida.

Ostavite u frižideru da se stegne.

Ugrejte kondenzovano mleko, dodajte kokosovo mleko i rastopite čokoladu i maslac.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Potopite želatin u hladnu vodu i ostavite da nabubri, nakon toga ugrejte u mikrotalasnoj, nemojte dozvoliti da provri.

Dodajte želatin u smesu. Dodajte borovnice, prethodno izgnječene, da puste sok.

Promešajte i ostavite smesu da se ohladi.

Nakon što želiranje počne, prelijte koru.

Ostavite tako 5-6 sati da se stegne.

Ugrejte slatko od borovnica na pari.

Ako se čizkejk stegao, pažljivo odvojite obruč /možete uz pomoć ugrejanog noža, prođite po unutrašnjoj strani obruča/.

Prelijte površinu torte slatkom od borovnica.

Ukrasite listićima badema i svežim borovnicama.

Mus torta od borovnica je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: