Način pripreme
U šećer dodajte dve supene kašike vode. Karamelizujte šećer.
Rastopite čokoladu i maslac na pari i dodajte u karamelu. Dodajte i pavlaku i mešajte dok smesa ne postane homogena.
Izmrvite keks i dodajte u njih karamel smesu. Mesite dok ne postane homogena i oblikujte koru u plehu sa dnom koje se skida.
Ostavite u frižideru da se stegne.
Ugrejte kondenzovano mleko, dodajte kokosovo mleko i rastopite čokoladu i maslac.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Potopite želatin u hladnu vodu i ostavite da nabubri, nakon toga ugrejte u mikrotalasnoj, nemojte dozvoliti da provri.
Dodajte želatin u smesu. Dodajte borovnice, prethodno izgnječene, da puste sok.
Promešajte i ostavite smesu da se ohladi.
Nakon što želiranje počne, prelijte koru.
Ostavite tako 5-6 sati da se stegne.
Ugrejte slatko od borovnica na pari.
Ako se čizkejk stegao, pažljivo odvojite obruč /možete uz pomoć ugrejanog noža, prođite po unutrašnjoj strani obruča/.
Prelijte površinu torte slatkom od borovnica.
Ukrasite listićima badema i svežim borovnicama.
Mus torta od borovnica je gotova.