Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Lenja pita sa jabukama

Lenja pita sa jabukama

MajaMaja
Šegrt
55202021
Lenja pita sa jabukama
Fotografije: Maja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Da li neko zna zašto je nazivaju lenja pita?"

Potrebni sastojci

  • Sastojci za testo
  • jaja - 2 kom.
  • brašno - 400 g
  • šećer - 200 g
  • jogurt - 200 ml
  • ulje - 200 ml
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • Sastojci za fil
  • jabuke - 1 kg
  • cimet - 10 g
  • vanilin šećer - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremiti jabuke. Oljuštiti ih i izrendati na krupno rende. Dodati vanilin šećer i cimet. Staviti na vatru da se izdinsta na kratko, pa ostaviti da se ohladi.

Dok se jabuke hlade, umutiti jaja sa šećerom, pa dodati jogurt, ulje, vanilin šećer i na kraju brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno izmiksirati kratko dok se ne dobije ujednačena smesa.

Pripremiti pleh, pramazati ga sa uljem pa posuti brašnom. Razliti pola smese za testo pa staviti na kratko da se zapeče. Ne treba puno da se peče, taman toliko da može preko da se stave jabuke da ne propadaju.

Preko prvog dela staviti pripremljene jabuke i sipati drugu polovinu smese. Peći dok ne porumeni, za svaki slučaj proveriti čačkalicom da li je dobro pečeno.

Ostaviti lenju pitu da se ohlada pa tek onda posuti sa šećerom u prahu.

Prijatno uz moju lenju pitu sa jabukama! ! !

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: