Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pica sa lososom

Pica sa lososom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Pica sa lososom
Fotografije: Evgenia
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Brza i jednostavna pica sa dimljenim lososom, ponovo neka nam je loše"

Potrebni sastojci

  • testo - 400 g, gotovo ili domaće
  • dimljeni losos - 150 g
  • paradajz pasta - 5 supenih kašika
  • čedar sir - 4 lista
  • parmezan - 40 g, Gran Biraghi
  • pesto - sa bosiljkom i belim lukom
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrzavamo testo za picu, ako je bilo zamrznuto u zamrzivaču, prvo u frižideru, a posle na sobnoj temperaturi.

Raširimo ga u tepsiju za pečenje, obloženu pergament papirom. Prvo ga premazujemo odozgo paradajz pastom. Na nju ređamo losos iskidan na male komadiće.

Posipamo pestom i stavljamo na nabrojane proizvode čedar sir (i on se iskida na komadiće).

Odozgo na picu izrendamo parmezan i zalivamo s malo ulja ili maslinovog ulja.

Pečemo u rerni na 170 °C dok se ne dobije prijatna boja (otprilike 20-30 minuta).

Sečemo na komade i poslužujemo picu sa lososom dok je topla.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: