Seoska posna pogača

Seoska posna pogača
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Kad nema hleba, napravite ovu posnu seosku pogaču, rekla bi Marija-Antoaneta, da je rođena kod nas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • voda - 400 ml mlaka
  • ulje - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • soda bikarbona - 1 kašilica
  • sirće - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseva u posudu. Pomeša se sa praškom za pecivo i solju. Soda se pomeša u čaši sa sirćetom. Sipa se u brašno, dodaje se ulje, mlaka voda i zamesi se srednje meko testo.

Prekriva se krpom i ostavlja da odstoji 10-15 minuta. U namazaom plehu se razvlači pogača, prečnika kao pleh, u kome ćete peči.

Odozgo se probada viljuškom. Peče se u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta dok ne porumeni. Servira se topla posuta šarenom solju. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: